top of page
Image by Federico Bottos

Hållbarhet

På Lilla Möblemanget är miljö och hållbarhet extremt viktigt och genomsyrar hela organisationen. Vi tar vårt ansvar för en hållbar utveckling. 

Image by Vadim Sherbakov

FSC-märkt trä

Allt trä hos oss är FSC-märkt

FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC. 

Vi använder oss av massivt trä. Att våra nuvarande och framtida produkter inte innehåller några miljö- eller hälsofarliga ämnen är för oss en självklarhet. 

 

Spillvirkes-kollektionen Unik

Spillvirket tas om hand på olika sätt. Unika småmöbler tillverkas, personalen tar hem för att göra pallkragar eller fågelholkar, vi skänker bort till organisationer som har användning av det, även kunder är välkomna att hämta för att använda till olika ändamål. 

 

Vi ber vår träleverantör att skippa plasten på virket när de levererar till oss. 

 

Vi uppmanar våra kunder att genom slipning och- eller målning förlänga livslängden på våra produkter. Det går såklart även bra att montera isär produkten och bygga om den. 

 

Svanenmärkt lack

Lacken vi använder är Svanen-märkt. Vi uppmanar kunderna att välja vår ekologiska olja som finns i flera underbara nyanser. Detta val ökar ständigt hos våra kunder. 

 

Lokala leverantörer är något vi prioriterar.

 

Vi uppmanar våra kunder att beställa via vår e-handel och undvika fysiska besök om man bor långt bort. Via vår e-post får kunden snabb och personlig service, tips och råd som hjälper till att välja rätt produkt. 

 

Om man hämtar sin möbel på plats hos oss är varan inte emballerad. Detta för att undvika onödigt emballage som sedan ska slängas. Istället uppmanar vi kunderna att ta med några filtar som kan skydda varan under färden. Då slipper man dessutom hantera stora, otympliga emballage när man kommer hem. 

 

LM_logotyper2.png
bottom of page