top of page

Vanliga frågor

Här har vi samlat våra vanligaste frågor, så kika nedan om du hittar svar på din fråga - annars är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Hur beställer jag?
  Välkommen att beställa direkt via vår webshop. Här kan du välja modell, färg, välja extra längd och bredd samt om möbeln skall vara för inne eller utomhusbruk. Vi skickar alltid ett personligt bekräftelsemail där vi även kan diskutera speciella önskemål som tex färg på ben osv. Har du önskemål om annan måttbeställning är du varmt välkommen att maila oss på lillamoblemanget@hotmail.com för personlig service. Vi har även en butik med ett litet showroom i Västerås. Välkommen att boka tid om du önskar att besöka oss för personlig service.
 • Vad kostar frakten?
  1295:- per möbel. 1695:- för 1-2 st möbler. Vi fraktar med DHL över hela Sverige. De fraktar till tomtgräns/port. Viktigt att vägen är framkomlig för en lastbil. Bor ni på en ö, så fraktar vi till närmaste terminal.
 • Hur lång leveranstid har ni?
  Ca 8 veckor, men lokala avvikelser kan förekomma. Vi ger alltid en preliminär vecka vid beställning. Ibland har vi dessutom möbler som är redo för omgående leverans, maila oss din förfrågan på kundservice@lillamoblemanget.se
 • Hur fungerar det med leverans?
  DHL levererar till tomtgräns/port kl 8-17 (vardagar) För att undvika alldeles för dyra frakter och risk för att knäcka benen under transporten är benen inte monterade på matbord. Mindre möbler levereras helt monterade. Observera att chauffören inte hjälper till att bära in.
 • Är möblerna gjorda av massivt trä eller är det faner?
  Möblerna är gjorda av massivt trä i gran. Kvistar, håligheter, märken, ojämnheter förekommer. Detta unika utförande välkomnar vi med stor värme då det ger möbeln ännu mer liv och charm. Möbeln blir bara finare ju mer den används! Detta är ett levande material och träet kan därför röra sig när det kommer till en ny miljö med en annan luftfuktighet, i sidled eller uppåt, nivåskillnader på upp till 0,5 cm förekommer. Brädorna kan bukta något. Brädorna kan dra ihop sig. Även torrsprickor kan uppkomma, precis som på bjälkar i gamla byggnader. Kåda som finns naturligt i träet förekommer, denna torkar efter en tid.
 • Hur långt in sitter benen på matborden?
  Vi placerar vanligtvis benen ca 25 cm in på alla modeller utom Mynta. Detta för att ni skall kunna sitta bra även på kortsidorna utan att benen är i vägen. Vi rekommenderar dig att mäta dina stolar - Då kan vi hjälpa till att hitta ett bra mått som passar just er.
 • Hur långt avstånd är det mellan benparen?
  Alla mått kan anpassas efter kundens önskemål. Mät gärna dina stolar så kan vi hjälpa dig att hitta ett bra avstånd. 175 cm långt bord - 100 cm mellan benparen 220 cm långt bord - 150 cm mellan benparen 270 cm långt bord - 200 cm mellan benparen
 • Vad är skillnaden på modell Mynta och modell Salvia?
  Modell Mynta har en tunnare skiva, samt ett underrede - Allt tillverkat av massivt trä. Benen går allra längst ut på skivan, vilket gör modell Mynta till en kortare och lite nättare modell. Modell Salvia har en tjockare skiva på hela 4,5 cm. På denna modell placerar vi vanligtvis benen ca 25 cm in.
 • Går det att få skivan utan springor?
  Ja det gör det! De flesta av våra modeller går att välja mellan plankborden och hel skiva. Valet gör du direkt i shopen.
 • Skillnaden mellan 'Plankbord' och 'Hel skiva'?
  Plankbordet har små glipor mellan brädorna, medans Hel skiva består av ihoplimmade brädor.
 • Hel skiva
  Hel skiva består av ihoplimmade brädor. Detta gör att du inte har några springor mellan brädorna, men fortfarande får du ett rustikt bord där varje bräda är unik med sina kvistar, egenheter osv. Hel skiva rekommenderas för inomhusbruk.
 • Vad använder ni för färg?
  Hos oss på Lilla Möblemanget kan du välja mellan en rad fina nyanser. De flesta är målade med bets, samt 2 lager Svanenmärkt lack. Du kan även välja på tre stycken ekologiska oljor. Vi har även heltäckande lackfärger i vitt, svart och grått.
 • Hur ska jag underhålla min möbel?
  Lilla Möblemanget använder bl.a vattenbaserad och Svanenmärkt lack. Det ger en halvblank, tålig yta, men slitage kan uppstå efter en tid – speciellt på de mest utsatta ytorna. Vid behov torkas möbeln av med fuktad trasa. Placera inte möbler av trä i direkt solljus, vid element eller i rum där det förkommer kraftiga temperaturskillnader. Använd underlägg till varma formar, kastruller osv. Torka direkt upp vätska som spills. Kontrollera då och då att skruvar är ordentligt åtdragna. Önskar du bättra på färg eller lack kan detta köpas av oss. Tilläggsskivor förvarar du i samma klimat som ditt matbord. Då tilläggskivorna inte slits och åldras i samma takt som resten av bordet, kan nyans, nivå och strukturskiftningar förekomma.
 • Hur monterar jag min möbel?
  När ett bord ska monteras är en skruvdragare att föredra. Vanlig stjärnbits används. Skruvar medföljer. Enklaste sättet att montera bordet på är att sänka ner skivan på benen. Då blir alla benen jämna med en gång. Om glipor mellan skiva och ben förekommer - tryck inte ned något av hörnet utan låt skivan balansera på benen. Se till att alla ben står i golvet och skruva sedan i skruvarna samt de sneda. Samma princip vid bänkar och soffbord. Är man två personer på plats så kan man lägga ena kortsidan på tex en stolsits medan person 1 håller i andra kortsidan och person 2 skruvar dit benen och de små sneda klossarna. Bordet ska monteras inom två dagar för att vår garanti ska gälla. Önskar du få ditt bord monterat? Det ordnar vi på plats mot en avgift på 500:-
 • Hur ser era köpvillkor ut?
  Våra köpvillkor hittar du här.
LM_logotyper2.png
bottom of page